szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy embert letartóztattak Peruban, mivel azt gyanítják róluk, több tucatnyi áldozatukat azért ölték meg, hogy zsírjukat és szöveteiket európai gyógyszergyáraknak és kozmetikai cégeknek adják el - adja hírül a BBC.

A banda állítólag elhagyatott utakon az arra járókat hamis állásajánlatokkal vette rá arra, hogy tartsanak velük. Megölésük után zsírjukat literenként 15 ezer dollárért adták el. Az ügyben négy embert tartóztattak le, őket több tucatnyi gyilkossággal gyanúsítják. További bandatagokat - köztük két olasz állampolgárt - még köröznek a perui hatóságok. A rendőrség feltételezése szerint a bűnszervezet hatvan környékbeli lakos eltűnésének hátterében állhat.

A rendőrök sajtótájékoztatójukon bemutattak két üveget, amelyek emberi zsiradékot tartalmaztak, és az egyik feltételezett áldozat fényképét is közzétették. Angel Toledo rendőrparancsnok szerint a gyanúsítottak némelyike már vallomást tett az ügyben. Arra, hogy a zsiradékot valóban kozmetikai cégeknek adták volna el, a BBC szerint egyelőre nincs bizonyíték. Szakértők szerint ennek ráadásul értelme sem lenne, hiszen emberi zsírt valóban alkalmaznak ugyan kozmetikai beavatkozások során, de azt a pácienstől magától nyerik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő