szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újraindult a kutatás hétfőn az előző nap elsüllyedt indonéz komp eltűntként nyilvántartott 21 utasa után Szumátra szigetének partjai előtt. A hatóságok legfrissebb számvetése szerint a katasztrófának legalább 29 halálos áldozata van.

Több mint 300 emberrel a fedélzetén süllyedt el a komp Szumátra szigetének partjai előtt, közülük 254-et sikerült kimenteni.

A Dumai Express 10 nevű hajó Szingapúr közelében lévő Karimun szigeténél süllyedt el helyi idő szerint vasárnap délelőtt 10 óra körül. A balesetet nagy valószínűséggel a viharos időjárás okozta. Az indonéz haditengerészet parancsnoka szerint hatalmas hullámok csapódtak a hajó orrészének, víz kezdett beszivárogni a hajótestbe, és a jármű 30 perc alatt elsüllyedt. A túlélőket a közelben közlekedő hajók emelték a fedélzetükre, és a közeli szigetre szállították.

Félórával a Dumai Express 10 elsüllyedése előtt egy másik komp, a Dumai Express 15 futott zátonyra a térségben. A hajó fedélzetén 278 ember tartózkodott, és mindnyájan túlélték a balesetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk