szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javul annak a kétéves brazil kisfiúnak az állapota, akit nevelőapja vélt vallási rítusok során, bosszúból szurkált tele tűkkel. A gyermekre azonban újabb műtétek várnak a héten.

Az orvosok ötórás műtét során eltávolították a legveszélyesebbnek tartott tűket, amelyek a tüdőben és a szív közvetlen közelében voltak. A kisfiú testéből 5 centiméteres tűket szedtek ki. A gyerek hasüregéből és gerincéből a soron következő - vélhetően szerdai - operáció alatt veszik ki a tűket - tájékoztatott a salvadori kórház.

A hatóságok szerint a gyerek 30 éves volt nevelőapja, Roberto Carlos Magalhaes bevallotta, hogy szeretője hatására szúrta a több tucat varrótűt a kisfiú testébe. A férfi és új szeretője a fiún keresztül akart bosszút állni annak anyján. Mind Magalhaest, mind pedig a feketemágiát művelő szeretőjét, Angelina Ribeiro dos Santost őrizetbe vették, de a tömegek haragja miatt egyelőre meg nem nevezett helyen tartják fogva.

Közben az egyik tévécsatornának sikerült megszólaltatnia a fogdában ülő férfit, aki az üggyel kapcsolatos borzasztó részleteket tárt a közönség elé. Elmondta, hogy meg akarta ölni a fiút, hogy ezzel álljon bosszút volt feleségén. A kőművesként dolgozó férfi vízzel kevert borral részegítette le a gyermeket, majd belenyomta a tűket a kisfiúba, akit szeretője fogott le. "Egy hónapon át hetente kétszer, háromszor csináltam ezt" - mondta a Globo TV-nek nyilatkozva.

A kisfiú túlságosan is kába volt a bortól ahhoz, hogy sírjon, mialatt belészúrták a tűket. Miután azonban kitisztult a tudata, hatalmas fájdalmat érzett. "Azt hittem, a tűk elvégzik a dolgukat, és végeznek a gyerekkel. Ez volt a módja, hogy anélkül öljem meg, hogy bárki rájönne" - számolt be a férfi.

A kisfiú azonban szólt fájdalmáról az anyjának, aki december 10-én kórházba vitte őt. A Röntgen-felvételek hozzávetőleg 30 tűt mutattak ki a gyerekben. Súlyos állapota miatt a fiút a múlt hét második felében helikopteren Salvador városába szállították, ahol sokkal nagyobb és jobban felszerelt kórház fogadta őt. A gyerek azóta is ott fekszik.

Brazíliát megdöbbentette az ügy, a kórház szóvivője szerint az emberek karácsonyi ajándékokkal árasztják el a kisfiút, állapota felől érdeklődnek, sokan pedig felháborodásuknak adnak hangot, amiért valaki ilyen szörnyűségre vetemedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarázkodnak a vírust terjesztő androidos alkalmazás miatt

Magyarázkodnak a vírust terjesztő androidos alkalmazás miatt

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu

Az összeesküvés-elméletek hívői most azt terjesztik a TikTokon, hogy a texasi hó kamu