szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BBC internetes oldalán hallható az a telefonbeszélgetés, amelyben Shaul Schwarz fotóriporter meséli el horrorfilmbe illő élményét a brit közszolgálati rádió műsorvezetőjének.

A belvárosba vezető főúton haladt Port-au-Prince-ben a fotós, amikor elakadt a torlódásban. Robogójával a sor elejére manőverezett, ahol legnagyobb megdöbbenésére becslése szerint 5-7 holttestből úttorlaszt emeltek. Érdeklődött az helyszínen összecsődültek között a történtekről, s azt szűrte le, hogy az elkeseredett emberek ezen a módon kívántak tiltakozni amiatt, hogy a rengeteg halottat követelő, a Haiti fővárost romba döntő földrengés után semmiféle segítséget, segélyt nem kapnak sem a kormánytól, ilyesmi nem ért el hozzájuk. Schwarz elmondta, hogy 72 órával a katasztrófa után a helyzet valóban rendkívül nehéz, leírhatatlan állapotok uralkodnak, s teljességgel megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, ha a következő reggel felkel a Nap, vagy ezek az állapotok még mennyi ideig maradnak fenn.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!