szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) felszólította a szlovákiai magyarokat, hogy bárhol és bármikor bátran használják anyanyelvüket. Volt tagjait pedig arra szólította fel a párt, hogy térjenek vissza a pártba.

A szlovákiai magyarokat arra szólította fel a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy bárhol és bármikor bátran használják anyanyelvüket, a magyar szülőket pedig arra hívta fel az MKP, hogy gyermekeiket az új tanévben is írassák magyar iskolába.

A felhívásokat az MKP országos tanácsa fogadta el, amely szombaton ülésezett Pozsonyban. A parlamenti választásra való felkészülés jegyében az országos tanács elfogadta azokat a kritériumokat, amelyek alapján összeállítják a párt választási jelölt listáját.

A párt arra szólította fel a volt tagokat, hogy térjenek vissza. A felhívást a párt országos tanácsa fogadta el szombati pozsonyi ülésén - közölte újságírókkal Farkas Iván, az országos tanács elnöke. Csáky Pál, az MKP elnöke leszögezte: az esetleges visszatérési kéréseket egyénileg fogja elbírálni a párt. Az MKP-t tavaly öt parlamenti képviselő, alsóbb szintű tisztségviselők és több tucatnyi tag hagyta el, akik saját nyilatkozataik szerint elégedetlenek voltak a párt vezetésével. A kilépők megalapították a Híd pártot, amely a magyar-szlovák együttműködés pártjaként határozza meg magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!