szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pokolgép robbant péntek este Athén belvárosában, a tájékoztatási minisztérium épületénél, a detonáció következtében betörtek az épület ablakai, de senkinek sem esett baja - közölte a görög rendőrség.

A robbantás előtt negyedórával telefonon figyelmeztetés érkezett két görög kereskedelmi tévéhez és egy laphoz a készülő pokolgépes támadásról. Egy hét leforgása alatt ez már a második robbantás Athénban. Január 9-én a parlament épületénél lépett működésben egy pokolgép, kisebb károkat okozva. A robbantás végrehajtását egy görög baloldali gerillacsoport vállalta magára.

A közelmúltban megszaporodtak szélsőbaloldali és radikális anarchista fegyveres csoportok támadásai Görögországban. Gyakorta hajtanak végre robbantásokat üzleti célpontok, kormányhivatalok és bankfiókok ellen. A robbanóeszközöket rendszerint késő éjszaka helyezik el, vagy előre értesítik a hatóságokat, így robbantásaik ritkán követelnek áldozatokat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!