szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olaszországban egy nap alatt több mint száz, maffiakapcsolatokkal gyanúsított személyt tartóztattak le, és nagy mennyiségű kábítószert és vagyontárgyat foglaltak le a hatóságok.

Az egyik szerdai akcióban a camorrának nevezett nápolyi bűnszövetségre csaptak le, amelynek 86 tagja ellen adtak ki letartóztatási parancsot, és 69-et sikerült is elfogni. Elkoboztak 737 kilogramm kokaint, 27 kilogramm hasist és 62 kilogramm marijuanát, s zárolták a gyanúsítottak mintegy 65 millió eurót érő vagyontárgyait. A kábítószer Kolumbiából érkezett Spanyolországon, ezen belül Barcelonán keresztül.

A másik akcióban a calabriai bűnszövetség, a ,ndragheta volt a célpont. A pénzügyőrség 38 személyt tartóztatott le a dél-olaszországi régióban. Roberto Maroni belügyminiszter elégedetten nyilatkozott a sikeres akciókról, de felhívta a figyelmet, hogy mindez megmutatja a szervezett bűnözés képességét is arra, hogy mélyen behatoljon az üzleti életbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!