szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyteljesítményű víztisztító és csomagoló gépet küld Haitibe a Magyar Honvédség - tájékoztatta Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerdán az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövetét.

A minisztériumi közlemény szerint a tárca vezetője, aki bemutatkozó látogatáson fogadta Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövetet, elmondta: a készülék telepítéséhez számít az amerikai hadsereg segítségére, amely a logisztikát biztosítaná.

A nagykövet a felajánlást nagyszerű kezdeményezésnek nevezte, és ígéretet tett arra, hogy a javaslatot haladéktalanul közvetíti az amerikai katonai vezetés felé, hogy az mihamarabb megvalósulhasson - olvasható a közleményben.

Szekeres Imre az afganisztáni részvétellel kapcsolatban arról tájékoztatta a nagykövetet, hogy már megszületett a kormánydöntés a magyar csapatok 200 fővel való kiegészítésére a közép-ázsiai országban. Erről egyébként a miniszter - január 13-án telefonon már tájékoztatta Robert Gates-t, az Egyesült Államok védelmi miniszterét is, aki jelentősnek nevezte és megköszönte az afganisztáni rendezésben vállalt magyar erőfeszítéseket - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!