szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának romjai alól helyi idő szerint kedden, egy héttel a Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után; az idős nő dalra fakadt megmenekülése láttán.

Anna Zizit mexikói tűzoltók emelték ki a törmelék alól, majd fektették hordágyra, a mentőalakulat többi tagja pedig infúziót kötöttek rá.

Az idős asszony dalra fakadt, amint ismét biztonságban érezte magát. A mentőalakulat tagjai először nem hittek a szemüknek, fülüknek, majd sírtak az örömtől. Anna Zizi megmenekülése annál is látványosabb, mert egy egész hetet töltött az épület romjai alatt.

Sarah Wilson, a Christian Aid brit segélyszervezet szóvivője elmondta, hogy a mentőalakulatok korábban tömlőn keresztül vizet juttattak a romok alá az asszonyhoz.

Anna Zizi lehet az utolsók egyike, akiket még ki tudnak menteni Port-au-Prince romjai alól. Az országba vezényelt amerikai katonák kedden figyelmeztettek, hogy a túlélők utáni kutatás a végéhez közeledik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!