szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy eddig ismeretlen csoport jelentkezett a január közepén a görög tájékoztatási minisztérium épületénél végrehajtott pokolgépes merénylet elkövetőjeként.

A magát December 6. Forradalmi Szervezetnek nevező csoport egy hírportálon csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményben tudatta, hogy emberei hajtották végre a január 15-i robbantást. A szervezet nevében szereplő időpont arra utal, hogy 2008. december 6-án egy rendőrtiszt agyonlőtt egy tüntető gimnazistát. A fiú halála egy hónapon át tartó zavargásokat váltott ki Athénban. A December 6. Forradalmi Szervezet bosszúvággyal magyarázta a január közepi robbantást, amely csupán anyagi károkat okozott.

A közelmúltban megszaporodtak szélsőbaloldali és radikális anarchista fegyveres csoportok támadásai Görögországban. Gyakorta hajtanak végre robbantásokat üzleti célpontok, kormányhivatalok és bankfiókok ellen. A robbanóeszközöket rendszerint késő éjszaka helyezik el, vagy előre értesítik a hatóságokat, így a merényletek ritkán követelnek áldozatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!