szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valószínűleg mégsem polgári, hanem katonai bíróság el állítják Halid Sejk Mohammedet, az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét - jelentette fehér házi forrásokra hivatkozva pénteken az NPR közszolgálati rádió.

A rádió szerint az Obama-kormány "közel van" a döntés meghozatalához. A per helyszínéről azonban továbbra sem határozott még a Fehér Ház, a korábbi tervről, hogy a nagy pert New Yorkban rendezzék meg, valószínűleg lemondtak. Az NPR rámutatott: a döntés jelentős fordulat a 9/11-es per előtörténetében, hiszen Eric Holder igazságügy-miniszter még néhány hete is kiállt a New York-i polgári büntetőjogi eljárás mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szeptember 11.: Gyurcsány és Orbán is üzenetet küldött

Az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások évfordulója kapcsán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország polgárainak, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az Egyesült Államok budapesti nagykövetének küldött üzenetet.

MTI Világ

McCain és Obama együtt emlékezik meg szeptember 11-ről

Az amerikai elnöki poszt elnyeréséért küzdő John McCain és Barack Obama, félretéve a pártos szembenállást közösen emlékezik meg a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek hetedik évfordulójáról New Yorkban - közölte a két elnökjelölt a hét végén.

hvg.hu Vállalkozás

Szeptember 11.: környezetbarát beruházásokra 28 millió euró

Már csak néhány nap van hátra, hogy elkészüljenek a magyar pályaművek az öko-innováció témájában Brüsszelben meghirdetett pályázatra. Az innovatív és környezetbarát projektek 2008. szeptember 11-ig a többi uniós országéval együtt hajtanak a 28 millió euróra.

Operatív törzs: Elmarad a hétvégi tömeges oltás az AstraZenecával

Operatív törzs: Elmarad a hétvégi tömeges oltás az AstraZenecával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál