szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közbenjárását kérte Szilvan Salom izraeli miniszterelnök-helyettes ahhoz, hogy meggyőzzék a palesztinokat a közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások felújításáról.

Salom erről Ban Ki Munnal a világszervezet New York-i székházában, helyi idő szerint hétfőn tartott találkozója után beszélt újságíróknak. A politikus elmondta, hogy Izrael szeretne azonnal közvetlen béketárgyalásokat kezdeni a palesztinokkal. Reményét fejezte ki, hogy Ban Ki Mun meg tudja majd győzni a közel-keleti válságban közvetíteni igyekvő nemzetközi kvartett képviselőit közelgő moszkvai tanácskozásukon arról, hogy kérjék meg a palesztinokat: rövidítsék le azt az időt, amelyre szükségük van a közvetlen béketárgyalásokra történő áttéréshez.

Ban Ki Mun előzőleg megerősítette azt a szándékát, hogy részt vesz a közel-keleti kvartett - az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország és az ENSZ - március 19-i moszkvai tanácskozásán, hogy elősegíthesse a béketárgyalások felújítását. A Palesztinai Felszabadítási Szervezet vasárnap beleegyezett abba, hogy az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja, George Mitchell révén korlátozott ideig (négy hónapig) közvetett béketárgyalásokat folytassanak a zsidó állammal. A közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások 2008 végén, a Gázai övezet ellen indított izraeli offenzíva miatt szakadtak meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Facebook-poszt miatt fújtak le egy izraeli katonai akciót

Az izraeli hadsereg lefújta egyik műveletét a palesztin területeken, miután egy katona feltette a Facebook közösségi portálra a tervezett akció időpontját és helyszínét - jelentette szerdán az izraeli katonai rádió.

MTI Világ

Titkos tárgyalások Pekingben: mit ajánlanak az izraeliek?

Már a kínai fővárosban van egy izraeli delegáció, amely elsősorban azért jött, hogy Pekinget az Irán elleni szankciók mellé állítsa, vagy elérje, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) szükség esetén "legalább" tartózkodjon - értesült az MTI Pekingben.

MTI Világ

Izraelnek dolgozott az egyik Hamász-alapító fia

A Hamász radikális palesztin mozgalom egyik kiemelkedő személyiségének fia éveken át a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálatnak dolgozott, és annak egyik legértékesebb információs forrása volt - értesült a Háárec című izraeli lap.

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?