szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HVG német tulajdonosa, a WAZ médiacsoport egy vezető brüsszeli európai uniós weboldallal közösen angol nyelvű, a kelet-európai és a balkáni régióval foglalkozó hírszolgáltatást indított WAZ.EUobserver.com címen.

“Fókuszban Délkelet-Európa” szlogennel indított angol nyelvű híroldalt a térségben a HVG, s más kiadványok tulajdonosa, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Az oldal a keleti tagállamok és a csatlakozás előtt álló balkáni országok iránt érdeklődő olvasóknak szeretne tájékoztatást nyújtani. A WAZ nemcsak az egyik legnagyobb brüsszeli újságírógárdával dolgozik, de az érintett országokban is számos újságíró segíti a cikkek megírását.

“Mindehhez az uniós tájékoztatásban a legnagyobb tapasztalattal bíró EUObserverrel szövetkeztünk, először az angolul beszélő piacot szólítva meg” - mondta a bejelentés kapcsán Bodo Hombach, a WAZ médiacsoport vezérigazgatója. Hombach reméli, hogy nem csak üzletileg lesz sikeres az új oldal, de segít a kritikus minőségi újságírás elveinek népszerűsítésében is, hozzájárulva ezzel az új demokráciák további erősödéséhez. 

Az anyaoldal, az EUobserver.com főszerkesztője, Lisbeth Kirk szerint “Délkelet-Európa sokkal több figyelmet érdemel Európa többi részétől, mint amennyit jelenleg megkap. Ezért reméljük, hogy új testvéroldalunk, a WAZ.EUobserver.com olyan fontos témákat tud majd az európai köztudatba bevinni, amelyek így az EUObserver jól bejáratott nemzetközi olvasóközönségéhez is eljutnak” - mondta Kirk.

A német kiadóvállalat harminc napilapját, tizenkilenc hetilapját, 189 magazin kiadványát és további félezer egyéb lapját látja el friss uniós hírekkel és elemzésekkel brüsszeli tudósítói irodája. A WAZ portfóliójába tartozik például a bolgár Trud és 24 Csasza, a horvát Jutarnij List, a macedón Dnevnik, a Utrinszki Vesznik és a Veszt, a román Romania Libera és a szerb Politika és Dnevnik.

WAZ.EUobserver.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"