szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játék történetében először változnak a Scrabble szókirakó szabályai, a gyártó Mattel tervei szerint ezentúl a tulajdonnevek is az elfogadott szavak közé tartoznak majd.

A személynevek, cégnevek és márkanevek is érvényes szavaknak számítanak ezentúl a Scrabble játék során – közölte a BBC. A Mattel júliusban hozza ki először az új szabályokat tartalmazó verziót, amelynek megjelenésétől azt várja, hogy a fiatalabb generációk tagjai is rákapnak majd a játékra.

Eddig csak néhány tulajdonnév szerepelhetett a játékban elfogadott szavak között, ezeket egy, a Collins szótár alapján összeállított szólista tartalmazta. A Scrabble tábláján egyébként a játékosoknak különálló betűkből kell értelmes szavakat kirakniuk úgy, hogy a legtöbb pontot gyűjtsék össze. Az egyes betűk 1-10 pontot érnek. 

A Scrabble-t 1938-ban fejlesztette ki Alfred Butts amerikai születésű építész, aki később eladta a játék jogait. A márkát 1948-ban védték le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Monitor

Nem találnak szavakat

Az egyik legnépszerűbb táblás játék, a szókirakós scrabble nem először néz szembe internetes konkurenciával, de ezúttal komoly pénzek forognak kockán.