szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A thaiföldi kormányellenes tüntetők egy csoportja behatolt pénteken az előző nap bezárt tévéadó épületegyüttesének területére, hogy kikényszerítse az adás újraindítását - jelentették tudósítók a helyszínről.

A P-TV székházát csütörtök óta elfoglaló katonák, valamint a rendőrök ekkor megpróbálták vízágyúkkal és könnygázzal feloszlatni a tévészékház körül összegyűlt mintegy 12 ezer fős tömeget. Később azonban a katonák behúzódtak a székház fő épületébe. Egyes biztonságiak eldobták pajzsukat, levetették védőfelszerelésüket, és kezet fogtak tüntető "vörös ingesekkel". A kormány azért tiltotta meg a P-TV adásainak sugárzását, mert az a tüntetéseken való részvételre buzdította az embereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Helikopterrel menekültek a képviselők a thai parlamentből

Thaiföldön rendkívüli állapotot hirdetett a kormány szerdán, miután ellenzéki tüntetők egy időre elfoglalták a parlament épületét. A hadsereg kommandósai helikopterrel menekítettek ki parlamenti képviselőket a bangkoki törvényhozás épületéből.

hvg.hu/MTI Világ

Saját vérüket locsolták szét a bangkoki tüntetők - videó

Kormányellenes tüntetők százai adtak vért kedden azért, hogy hazaszeretetük jeleként az üdítőitalos palackokban összegyűjtött vért a bangkoki kormányépület kapui előtt locsolják szét. Fotóinkat és videónkat csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló