szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rekord mennyiségű kokaint foglalt le a rendőrség kedden a hamburgi kikötőben.

A hatóságok szerint az 1,3 tonnányi zsákmány értéke kereken 40 millió euró. Ehhez hasonló mennyiségű kábítószernek a rendőrség eddig még sosem jutott a nyomára. A szállítmány Paraguayból érkezett, mégpedig faszén közé elrejtve. A rendőrség 7 gyanúsítottat őrizetbe vett. A hírek szerint valamennyien egy nemzetközi bűnbanda tagjai. 

©

A hamburgi tartományi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a szóban forgó nemzetközi bűnbandát tavaly november óta figyelték. Akkor 3 kilogramm kokaint foglaltak le, és első ízben terelődött a gyanú a kábítószer-kereskedéssel foglalkozó bandára. Vezetője a hírek szerint egy Hamburgban élő török származású férfi, segítői között pedig paraguayi is van. 

A latin-amerikai országból összesen hét konténer faszén érkezett, és az első hatban a hatóságok semmit nem találtak. A zsákmány a hetedikben volt elrejtve, amely utoljára, hétfőn érkezett a hamburgi kikötőbe. A hatóságok összesen 1244 csomagot koboztak el. A rekord mennyiségű kábítószer lefoglalása után a rendőrség Hamburgban, továbbá Schleswig-Holsteinben, valamint Észak-Rajna-Vesztfáliában 19 különböző objektumot átkutatott.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hétszer csaptak le a mexikói "drogkatonák"

Több tucat fegyveres összehangolt támadást intézett a hadsereg két laktanyája ellen Mexikó északi részén. A tűzharcban 18 támadó életét vesztette - közölte helyi idő szerint szerdán egy mexikói tábornok.

Nagyítás

300 kiló kokain, korrupt rendőrök, drogbandák: Juarez - Nagyítás

A USA és Mexikó határán fekvő, közel másfél milliós lakosságú Ciudad Juarez háborús övezetté változott, miután rivális drogbandák egymásnak estek a még meglévő csempészútvonalakért. Korrupt rendőrök, heti akár több tucat brutális leszámolás és megfélemlített lakosság: a mexikói Juarez az egyik legveszélyesebb város Észak-Amerikában.

Nagyítás

Rövid az élet a drogtanyán - Nagyítás

Afganisztán a világ második legnagyobb kábítószer-termelő vidéke. Az ópium - és heroin kereskedelemből származó bevétel az ország GPD-jének 50 százalékát adja, ami nem meglepő, hiszen a világ heroinforgalmának 90 százaléka az ázsiai országból indul. A pénz a fegyveres ellenállókat gazdagítja annak ellenére, hogy közel 3 millió afgán számára jelent munkát a máktermesztés. 2007 óta az Egyesült Államok 80 millió dollárt ölt az ültetvények felszámolására a térségben, a fogyasztók viszont magukra maradnak reménytelen helyzetükkel. A szerencsésebbek Kabulban, az egykori orosz kulturális központ romjai közt működő rehabilitációs centrum falai között próbálnak leszokni, a többségnek az utcákon és drogtanyákon kell megküzdenie függőségével.

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, a Ryanair máris rendelt 75 gépet

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól