szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dél-kirgizisztáni Osban csütörtökön összetűztek az elnök és az ideiglenes kormány hívei, szemtanúk szerint a városban rendezett nagygyűlés körzetében fegyverropogást is lehetett hallani.

Az AKIPRESSZ-Fergana hírügynökség beszámolója szerint az összetűzések akkor kezdődtek, amikor az új biskeki hatalom hívei megakadályozták, hogy Kurmanbek Bakijev a nagygyűlés szónoki emelvényére lépjen. Az ellentüntetők tiszta fehérben vonultak fel, s összeverekedtek a hatalomból eltávolított elnök híveivel, plakátjaikat összetépték. Bakijev is ott volt Os főterén, de egyelőre nem jutott fel az emelvényre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Medvegyev: Kirgizisztán „második Afganisztánná” válhat

Az orosz elnök úgy látja, Kirgizisztán a polgárháború szélén áll, és fennáll a veszély, hogy a közép-ázsiai ország „második Afganisztánná” válik. Dmitrij Medvegyev a washingtoni nukleáris biztonsági csúcsértekezlet után tartott előadást helyi idő szerint kedden a Brookings Intézetben, ahol szólt az orosz-amerikai kapcsolatok alakulásáról is.

MTI Világ

Lemond a kirgiz elnök, ha szavatolják a biztonságát

Kurmanbek Bakijevet kirgiz elnök bejelentette, hogy kész lemondani, amennyiben a hatóságok szavatolják az ő és a családja biztonságát. A kirgiz átmeneti kormány ma rendelte el az elűzött államfő letartóztatását, és megfosztotta Bakijevet mentelmi jogától azzal az indokkal, hogy polgárháborút akar kirobbantani az országban.

MTI Világ

Kirgizisztán: bíróság elé akarják állítani a bukott elnököt

A kirgiz átmeneti kormány fontolóra vette Kurmanbek Bakijev megbuktatott elnök őrizetbe vételét és bíróság elé állítását a zavargások során történt 81 haláleset miatt - közölte egy interjúban az ideiglenes kormány feje, Roza Otunbajeva vasárnap.

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer