szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Horvátországban őrizetbe vették a srebrenicai mészárlás egyik gyanúsítottját, a szlovén-boszniai állampolgárságú Franc Kost - jelentette be a horvát rendőrség kedden.

Franc Kost hétfőn késő este tartóztatták le a bajakovói határátkelőn, amikor Szerbiából - autóbuszon utazva - megpróbált belépni Horvátország területére. Krunoslav Zgela horvát rendőrségi szóvivő elmondta, hogy nemzetközi elfogató parancs van érvényben Kos ellen. A 43 éves férfi a boszniai szerb hadsereg tagja volt, és azzal gyanúsítják, hogy részt vett az 1995-ös mészárlásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Életfogytilaglan a srebrenicai mészárlás miatt

Életfogytiglani börtönbüntetést kért hétfőn a délszláv háborús bűnök ügyében eljáró hágai nemzetközi törvényszék (ICTY) ügyésze hét volt szerb tisztre, a srebrenicai mészárlásban - a második világháború óta a legvéresebb európai tömeggyilkosságban - való részvételük miatt.

MTI Világ

Bocsánatot kért Srebrenica miatt a szerb parlament

A szerb parlament szerda hajnalban nyilatkozatban ítélte el a srebrenicai mészárlást. A szűk többséggel elfogadott nyilatkozatban a képviselők együttérzésüket és bocsánatkérésüket fejezték ki az áldozatok családjának.

MTI Világ

Másodfokú ítélet: nem büntethető az ENSZ a srebrenicai hibákért

Másodfokon is elutasította a holland bíróság a második világháború utáni legborzalmasabb európai mészárlásban, a boszniai Srebrenicában 1995-ben meggyilkoltak hozzátartozóinak azon keresetét, hogy állapítsák meg az ENSZ és a holland állam felelősségét az akkoriban nemzetközi védelem alatt álló városban történtekért.

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Bíróság támadta meg a felsőoktatási átalakítást – az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül döntenie kell

Bíróság támadta meg a felsőoktatási átalakítást – az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül döntenie kell