szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A koszovói rendőrség különleges egységei több helyütt eltávolították pénteken a Telekom, a Telenor és a VIP szerb mobiltelefon-szolgáltatók átjátszó eszközeit, felszereléseit, levágták a kábeleket.

A reggel öt órakor kezdett műveletben Koszovó középső részében távolították el a berendezéseket, így a Gracanicához közeli Badovacban, a Lipljanhoz közel fekvő Gustericában és az Obilic közelében lévő Babin Mostban. Jelenleg Koszovónak ebben a részében nincs térerő, vagy csak nagyon gyenge.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Megkezdődött a NATO hadgyakorlata Észak-Koszovóban

Kétnapos hadgyakorlatot kezdett hétfőn a Koszovóban állomásozó, NATO vezette nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) a volt dél-szerbiai tartomány északi, túlnyomórészt szerbek lakta részén - közölte a KFOR.

hvg.hu Világ

ENSZ BT: törékeny a béke Koszovóban

Az ENSZ koszovói különmegbízottja legújabb jelentésében megállapítja, hogy a béke továbbra is törékeny a függetlenségét csaknem két éve kinyilvánító Koszovóban, és változatlanul nagy a feszültség a szerb kisebbség és az albán többség között.

MTI Világ

Belgrád új ENSZ-határozatot szeretne Koszovóról

Szerbia új ENSZ-közgyűlési határozat elfogadását fogja kezdeményezni azután, hogy megszületik a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) állásfoglalása arról, ellentétes volt-e a nemzetközi joggal Koszovó függetlenségének kinyilvánítása - írta a Danas című belgrádi napilap. A határozat jogellenesnek nyilvánítaná a koszovói függetlenség kikiáltását.

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó