szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izrael engedélyezte, hogy területén keresztül szállítsák kórházba a Hamász palesztin radikális mozgalom egyik miniszterének kislányát – közölte egy izraeli katonai szóvivő vasárnap.

A hároméves gyermeket egy dél-izraeli kórházba vitték, majd onnan egy jordániai helikopterrel juttatták el Ammánba. A súlyos beteg kislány átszállításához szükséges különleges engedélyt Ehud Barak izraeli védelmi miniszter II. Abdalláh jordániai király közbenjárására adta meg.

„Péntek este engedélyeztük, hogy a Gázai övezet belügyminiszterének kislánya átutazzon Izraelen” – mondta el a katonai szóvivő az izraeli közszolgálati rádiónak. A gyermek a gázai-izraeli határon fekvő Ereznél lépett be Izrael területére.

Izrael szigorú blokád alatt tartja a Gázai övezetet azóta, hogy a Hamász 2007 júniusában átvette a terület feletti ellenőrzést, kiűzve onnan a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű erőket. A zárlat kezdete óta gyakorlatilag csak a létfenntartáshoz szükséges árukat engedi be Izrael az övezetbe. A mintegy 360 négyzetkilométernyi területen majdnem másfél millió palesztin nyomorog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Izraeli elhárítás: a Hamász merényletet tervezett Izrael ellen

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat és az izraeli haderő két hónapja elfogta a Hamász palesztin iszlamista mozgalom két tagját, akik egy izraeli katona elrablását és megölését tervezték, és robbantásos merényleteket akartak végrehajtani Izraelben - jelentette az izraeli sajtó.

MTI Világ

Bezáratja a gázai csempészalagutakat a Hamász

A Gázai övezet és Egyiptom közötti csempészalagutak bezárására adott utasítást az övezetet ellenőrző Hamász palesztin szervezet - közölték szerdán Rafah palesztin határváros lakói.

MTI Világ

A Hamász kivégzett két palesztint kollaborálásért

A Hamász palesztin iszlamista mozgalom kivégzett két palesztin férfit, akit egy gázai katonai bíróság bűnösnek talált Izraellel való együttműködésben − közölte csütörtökön egy Hamász-párti weboldal és egy palesztin emberjogi szervezet.

MTI Világ

Izraelnek dolgozott az egyik Hamász-alapító fia

A Hamász radikális palesztin mozgalom egyik kiemelkedő személyiségének fia éveken át a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálatnak dolgozott, és annak egyik legértékesebb információs forrása volt - értesült a Háárec című izraeli lap.

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett