szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öngyilkos merényletet hajtott végre egy magányos, gyalogos támadó vasárnap a délkelet-afganisztáni Zábul tartományban, megölt három embert, további hetet megsebesített – közölte a tartományi kormányzó szóvivője.

A robbanómellényt viselő támadó biztonsági őrök egy csoportját vette célba egy piacon. Rajta kívül egy biztonsági őr és két polgári személy halt meg. A sérültek pedig mind civilek.

A Kabultól nyugatra fekvő Logar tartományban lakosok blokádot állítottak föl egy főközlekedési úton, így tiltakoztak amiatt, hogy a NATO és az afgán hadsereg felkelőellenes támadásaiban polgári lakosok is életüket vesztik – jelentették szemtanúk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hat NATO-katona halt meg hétfőn Afganisztánban

Hat NATO-katona halt meg hétfőn Afganisztánban, köztük egy brit nemzetiségű - jelentette be kedden az észak-atlanti szövetség és a londoni védelmi minisztérium. Hétfő este még csak négy NATO-katona aznapi halálát ismertették.

Keresztes Imre Fókuszban

Háborús bizonytalanság Afganisztánban

Az eddigi legnagyobb offenzívát indította az USA a közel nyolc éve folyó afgán háborúban, de a lakosság megnyerése nélkül nem számíthat győzelemre. A tálibok új nemzedéke szervezettebb és könyörtelenebb, mint elődei.

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC