szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pontosan 15.500 euróért kelt egy 14 éves kurd lány Berlin szívében. A hír megrázta a német fővárost, és a berlini szenátusban is sokkot okozott.

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap cikke szerint a megdöbbentő adásvételre még tavaly novemberben került sor Berlin egyik központi kerületében, Kreuzbergben élő két kurd család között. A 14 éves Jasmin és a 19 éves Karmuran között valóban szerelem szövődött, a kezdeti „love-sztori” mára azonban gyűlöletbe torkollott.

A török származású kurd fiú családja tavaly ősszel 15.500 eurót (4,1 millió forint) fizetett a szíriai kurd Jasmin szüleinek, hogy Karmuran megkaphassa szíve választottját. A szülők kezdetben többre taksálták lányukat, és az összegnek háromszorosát kérték, de a jövendő anyós és após ennyit nem volt hajlandó áldozni. A lány családja végül beérte a 15.500 eurós ajánlattal, az adásvételt pedig egy helyi – szintén kurd – jegyző hitelesítette. Ezután már - legalábbis az iszlám jog alapján – létrejöhetett a frigy, amelyet a berlini Kurdisztáni Iszlám Szövetség hitelesített.

A fiatalok házassága azonban néhány hónap után zátonyra futott, Karmuran időnként agyba-főbe verte cseperedő feleségét, aki – héthónapos terhesen – visszamenekült családjához. A szülők természetesen visszafogadták, hisz – mint a sajtónak elmondták – már a láttára is szinte meghasadt a szívük.

Csakhogy ebbe Karmuran szülei nem nyugodtak bele, és a Bild am Sonntag beszámolója szerint most visszakövetelik pénzüket. Olyannyira, hogy erőszakkal fenyegették meg a feleség családját, ha az összeget nem fizeti vissza. Jasmint azonban már nem, csak a pénzt követelik.

Az ügy a berlini szenátust is megrázta, és a honatyák utasították a kreuzbergi ügyészséget: haladéktalanul kezdjen vizsgálatot. Az újság szerint a rendkívüli botránynak csakis vesztese lehet, és valószínű, hogy a két családfő börtön nélkül aligha ússza meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Razziáztak a rendőrök: 88 autót kaptak el buszsávban

Razziáztak a rendőrök: 88 autót kaptak el buszsávban

Kedden tudta meg az osztály, hogy már hatodik napja karanténban vannak

Kedden tudta meg az osztály, hogy már hatodik napja karanténban vannak

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Felfüggesztették az SZFE honlapját