szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Barack Obama a fiatalok, afroamerikaiak, latinók és nők szavazatára számít a novemberi kongresszusi választásokon - derült ki az amerikai elnök választási videoüzenetéből, amelyet a Demokrata Párt országos bizottsága hétfőn hozott nyilvánosságra.

Obama arról beszélt, hogy ismét be kell kapcsolni a politikába azokat a fiatalokat, akik először szavaztak 2008-ban, hogy a félidős - kisebb érdeklődésre számító - választásokon is leadják voksukat. Kifejtette: szavazásra kell buzdítani azt a koalíciót, amely győzelemhez segítette őt és pártját a 2008-as választásokon, ismét egységbe kell kovácsolni a fiatalokat, feketéket, latinókat és nőket.

"A megörökölt kihívások ellenére haladást értünk el" - hangsúlyozta. Azt mondta, hogy amikor átvette az ország irányítását, a gazdaság válságban, az Egyesült Államok nemzetközi hírneve sérült volt, a betegbiztosítás sok amerikai családon nem segített. "Elfogadtuk a történelmi jelentőségű egészségügyi törvényt, visszaállítottuk a nemzetet a prosperitás útjára" - érvelt.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a feladat még nincs befejezve, ezért "idén ismét a segítségüket kérem". Előre kell lendíteni Amerikát, rendbe kell tenni Washingtont, javítani kell a gazdaságon, "egy tisztességesebb, erősebb és igazságosabb Amerikát kell építsünk" - fogalmazott, hozzátéve, "együtt beteljesíthetjük a változás ígéretét".

A Politico hírportál értékelése szerint a Demokrata Párt talán legfőbb igyekezete november előtt arra irányul, hogy megszólítsa az Obama által felsorolt csoportokat, amelyek a tavalyi kormányzóválasztásokon New Jersey és Virginia államban már jelentős számban távol maradtak a szavazástól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Medvegyev és Obama közös nyilatkozata

Az Egyesült Államok és Oroszország közötti partneri kapcsolatok kiépítéséhez és a nemzetközi problémák megoldásához bizalom és céltudatosság szükséges – szögezte le az orosz és az amerikai államfő az orosz és az amerikai csapatok Elbánál történt világháborús találkozásának évfordulóján, vasárnap kiadott közös nyilatkozatban.

MTI Világ

Izrael elutasította Obama követelését

Az izraeli kormány hivatalosan elutasította Barack Obama amerikai elnök követelését, hogy Izrael függesszen fel minden építkezést a vitatott hovatartozású Kelet-Jeruzsálemben - közölték csütörtökön Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök munkatársai.

MTI Világ

Obama is elutazik Kaczynski temetésére

Az amerikai elnök is elutazik a repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök temetésére - tudta meg lengyel kormányzati forrásból hétfőn az amerikai Stratfor stratégiai elemző csoport, amely szerint a lépés részben a moszkvai befolyás kiegyensúlyozását szolgálja.

MTI Világ

Obama befagyasztotta az al-Shaab amerikai vagyonát

Az amerikai elnök rendelettel fagyasztotta be egy szélsőséges iszlamista csoport és több olyan magánszemély egyesült államokbeli vagyonát, akik szerepet vállaltak a szomáliai konfliktusban.

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét