szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gránátot dobtak Bangkokban egy volt thaiföldi kormányfő házára, a támadásban tizenegy ember megsebesült, egyikük állapota életveszélyes - közölték hétfőn rendőrségi források.

Helyi idő szerint vasárnap este robbant egy M67-es gránát Banharn Szilpaarcsa, az 1995 és 1996 közötti miniszterelnök otthonánál. A sebesültek között van három rendőr. A volt kormányfő házát már négy héttel ezelőtt is érte hasonló támadás.

A jelenlegi thaiföldi belpolitikai vitában Szilpaarcsa a hivatalban levő kormányt támogatja. A kormány távozását követelő vörös ingesek hetek óta tüntetnek a thai fővárosban. Hétfőn is több ezren gyűltek össze Bangkok központi bevásárlóutcájában. Az ellenzéki demonstráció vezetői arra kérték híveiket, a továbbiakban ne a hagyományos vörös ruházatukban jelenjenek meg, annak érdekében, hogy a biztonsági erők ne tudják őket azonosítani. 

A thaiföldi miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy el akarják űzni a tüntetőket abból a belvárosi negyedből, amelyet több hét óta megszállva tartanak, és megbénítják annak életét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gránátot dobtak rendőrökre Thaiföldön

Egy rendőr meghalt kórházba szállítás közben, 31 pedig megsebesült szerdán Thaiföld déli Pattani tartományában, miután két motorkerékpáros támadó kézigránátot dobott egy rendőrőrs előtt gyülekezők közé. A sebesültek közül háromnak az állapota súlyos.

MTI Világ

A thaiföldi kormányfő ki akarja űzni a tüntetőket

A thaiföldi miniszterelnök bejelentette egy vasárnapi televíziós interjújában, hogy el akarja érni a tüntetők kiűzését abból a belvárosi negyedből Bangkokban, amelyet több hét óta megszállva tartanak, és megbénítják annak életét.

MTI Világ

Az ENSZ beavatkozását kérnék a vörösingesek Thaiföldön

A thai hadsereg csütörtökön felszólította a Bangkok központjában összegyűlt ellenzékieket, hogy hagyják el az utcákat, "mert már nincs sok idő", és katonai művelet kezdődik a tömeg feloszlatására. A vörösingesek elutasították, hogy "a fegyverek árnyékában" tárgyaljanak a kormánnyal, és arra kérnék az ENSZ-t, küldjön békefenntartókat az országba.

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt