szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elképzelhetőnek tartja az osztrák kancellár a burka betiltását egy keddi nyilatkozata szerint.

Werner Faymann hozzátette, mindenekelőtt meg kell vizsgálni, vajon törvényi szabályozás vagy "több felvilágosító munka" szolgálja-e jobban a nők érdekeit. Franciaország, Belgium és más európai országok után a múlt héten Ausztriába is begyűrűzött a szem kivételével az egész arcot és a testet elfedő muszlim női viseletről szóló vita.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Besson: nem fér össze a burka a francia nemzeti értékekkel

Nemzeti vitát kezdeményezett a francia bevándorlásügyi miniszter vasárnap a nemzeti identitás kérdéséről, leszögezve, hogy számára az egész testet takaró női muzulmán ruha, a burka viselete nem összeegyeztethető a nemzeti értékekkel.

hvg.hu Tech

Mi rejlik a vírusok fehérjeburka mögött?

A világ eddigi legnagyobb felbontású képe készült el arról a fehérjeburokról, ami a Penicillium stoloniferum vírust veszi körbe, olvasható ez a Proceedings of the National Academy of Sciences szaklapban.

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít