szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Saját házában ért tetten betörési kísérlet közben egy magyar férfit egy burgenlandi rendőr.

A szolgálaton kívüli rendőr épp a szomszédja udvarán tartózkodott, amikor észrevette, hogy egy idegen megpróbál bejutni a házába teraszajtón keresztül. Azonnal szolgálatba helyezte magát és odarohant, hogy feltartóztassa a betörőt - közölte szerdán a tartományi rendőrség. 

A tettes rövid dulakodás után menekülőre fogta, és közben mobiltelefonján segítségül hívta a ház előtt parkoló társát. A rendőr utolérte a betörőt és megragadta a ruháját, de a férfi ekkor beugrott a gépkocsiba és társával együtt elhajtottak. 

A tulajdonos is riasztotta a kollégáit, és egy rendőrjárőr egy órával később, közvetlenül az osztrák-magyar határ előtt, Féltorony (Halbturm) településen elfogta a tettest és a sofőrt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kaszinót rabolt egy magyar férfi Bécsben

Kétezer eurót zsákmányolt egy bécsi kaszinóból egy magyar férfi, akit azonban a rendőrök rövid időn belül elfogtak, és jelenleg vizsgálati fogságban tartanak - közölte a bécsi rendőrség.

MTI Itthon

Görög férfi megölésével vádolnak egy magyar párt

A vádirat szerint egy görög férfi halálát okozta a görögországi Korinthosz városában az a magyar pár, akik ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróságon.

hvg.hu Világ

Magukra maradtak a Szenegálban gyilkoló magyarok

Még mindig ítéletére vár az a három magyar fiatalember, akik még 2006-ban brutálisan meggyilkoltak Szenegálban egy taxisofőrt, hogy megszerezzék a férfi terepjáróját. A hvg.hu úgy tudja, a dakari börtönben raboskodó magyarok teljesen elvesztették a kapcsolatot a külvilággal.

hvg.hu Világ

800 ezer eurós kárt okoztak magyar tolvajok Ausztriában

Nyolcszázezer euró kárt okoztak azok a tolvajok, akik Alsó-Ausztriában törtek be lakásokba, és onnan autókulcsok ellopásával nagy értékű gépkocsikat és egyéb tárgyakat vittek magukkal - számolt be az ügy felderítéséről a magyar és az osztrák rendőrség képviselője szerdán Budapesten.

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

A sereghajtók között van Magyarország a nemek közötti egyenlőség terén Európában

A sereghajtók között van Magyarország a nemek közötti egyenlőség terén Európában

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?