szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Négy Mancs osztrák állatvédő szervezet pozitív listára vette azokat a magyar baromfitenyésztőket, akik vállalták, hogy az állattartás során nem alkalmaznak az állat kínzásával járó technológiákat, és a listát átadta 30 osztrák nagykereskedőnek, illetve szupermarket láncoknak - közölték a szervezetnél szerdán.

A szervezet tájékoztatása szerint a magyar tenyésztők igazolhatóan mellőzni fogják a szárnyastömést és a tépést, és vállalták, hogy alávetik magukat a szúrópróbaszerű ellenőrzésnek. Johanna Stadler ügyvezető igazgató elmondta: "Reméljük, hogy a kereskedők előnyben részesítik majd a pozitív listán szereplő cégeket".

Az ügy gyökerei még 2008 nyarára nyúlnak vissza, amikor az osztrák állatvédő szervezet kampányt indított a hízottáruval foglalkozó cégek ellen. Összeállított feketelistájukon többek között a szentesi Hungerit is szerepelt. A vállalat leállította a hízottáru feldolgozását 2008. szeptemberében, részben emiatt csaknem kétszáz dolgozójától kellett megválnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Négy Mancs: adóforintok mennek a lejáratásunkra

A magyar hatóságok adópénzt fizetnek a lejáratásunkra – állítja a HVG-nek adott interjújában Jürgen Faulmann állatjogi harcos, aki közel két éve irányítja a Négy Mancs (Vier Pfoten) osztrák állatvédő szervezet kampányait.

MTI Gazdaság

Hamis a Négy Mancs filmje

A magyar nyúltartás került ismét a Négy Mancs állatvédő szervezet célkeresztjébe, amely mögött gazdasági motivációt sejt Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő.

Radar360: Kijárási tilalom Amerikában a zavargások, Európában a vírus miatt

Radar360: Kijárási tilalom Amerikában a zavargások, Európában a vírus miatt

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek