szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tiltakoznak a nigériai női és emberi jogi szervezetek egy szenátor házassága ellen, mivel a politikus egy 13 éves egyiptomi lányt vett feleségül.

Az északi Zamfara szövetségi állam volt kormányzója, Ahmed Yerima néhány héttel ezelőtt kötött házasságot a lánnyal az abujai nemzeti mecsetben. Yerima volt az, aki Zamfara szövetségi államban bevezette az iszlámon alapuló törvénykezést (saría). A  Punch lap szerdai beszámolója szerint a nigériai állami emberi jogi bizottság a parlament felsőházához fordult, hogy indítson vizsgálatot a szenátor ellen. A  nigériai gyermekvédelmi törvény értelmében akár öt év börtön is várhat arra, aki kiskorút vesz feleségül.

A szenátor nem először választott párt a fiatalabb korosztályból. Két évvel ezelőtt egy 15 éves lányt vett magához negyedik feleségül, akitől később elvált. Ayogu Eze szenátusi szóvivő kijelentette: a szenátus nem szól bele tagjainak magánügyeibe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Huszadik gyermeke miatt kritizálják a dél-afrikai elnököt

A dél-afrikai ellenzéki pártok hétfőn - azután a hír után, hogy a többnejűségben élő elnöknek házasságon kívüli kapcsolatában megszületett a 20. gyermeke - közölték: Jacob Zuma elnök szexuális élete árt az országban folytatott AIDS-ellenes kampánynak.

Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról