szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia kormány a teljes testet és arcot eltakaró muzulmán női öltözetet viselőket 150 eurós bírsággal kívánja sújtani. Azok, akik a nőknek előírják vagy rájuk kényszerítik a burkát, illetve a nikábot, egyéves szabadságvesztésre és 15 ezer eurós pénzbüntetésre számíthatnak.

Az igazságügyi minisztériumnak a Le Figaro című napilapban pénteken ismertetett törvénytervezetét május 19-i ülésén vitatja meg a kormány, s várhatóan szeptember közepén fogadja el a törvényhozás. "A teljes betiltás mellett vagyunk elvi szempontok miatt, de enyhe büntetések mellett döntöttünk, mert ezek a nők általában áldozatok" − mondta a lapnak a javaslat egyik, neve elhallgatását kérő megfogalmazója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!