szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem szűkölködnek David Cameron brit kormányfő kabinetjének tagjai: a konzervatív-liberális koalícióban helyet foglaló 23 politikusból 18 rendelkezik milliós vagyonnal.

A miniszterek vagyona együttvéve 50 millió font (16,4 milliárd forint) környékén van - írta a Sunday Telegraph című lap. A nemrég hivatalba lépett David Cameron 3,4 millió fonttal csak a hatodik helyen áll, a legtehetősebb a 7,1 millió fonttal rendelkező Philip Hammond közlekedési miniszter. A tory politikust Caroline Spelman környezetvédelmi miniszter követi ötmillió fontos vagyonnal.

George Osborne pénzügyminiszter 4,6 millió fonttal számolhat, míg a kultúra, a kommunikáció, illetve az olimpia ügyeiért felelős Jeremy Hunt 4,4 milliót tudhat magáénak. A milliomosok között a nemzetközi fejlesztésért felelős Andrew Mitchell, az energetikai és éghajlatváltozási ügyekben illetékes Chris Huhne is szerepel, csakúgy, mint Ken Clarke igazságügyi miniszter és William Hague külügyminiszter, akinek vagyona 2,2 millió fontra rúg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Világ

David Cameron az új brit miniszterelnök

Gordon Brown lemondása után David Cameron, a brit Konzervatív Párt vezetője lett Nagy-Britannia új miniszterelnöke, aki koalíciós kormányt alakít a szigetországban.

MTI Világ

Koalíciós kormány alakult Nagy-Britanniában

David Cameron, akit Gordon Brown eddigi kormányfő lemondása után II. Erzsébet kedd este kért fel kormányalakításra Nagy-Britanniában, koalíciós kormányt alakított a liberálisokkal, miután azok szerda hajnalban elfogadták a koalíciós megállapodás tervezetét. Az új kormányfő első teljes munkanapján kinevezte a belső kabinet kulcstárcáinak vezetőit.

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre