szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Roman Polanski ügyvédje útján köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, s Párizsban kiadott rövid közleményében tudatta, hogy nem kíván nyilatkozni annak kapcsán, hogy a svájci igazságügyi miniszter elutasította az Egyesült Államok kérelmét a filmrendező kiadatására.

A France Info hírrádió értesülése szerint Polanski hétfőn délután egy magánrepülőgépen elhagyta Svájcot. "Nem kívánok nyilatkozni a svájci igazságügyi minisztérium mai döntését követően. Egyszerűen csak szeretnék a szívem mélyéről köszönetet mondani mindazoknak, akik támogattak és tudatni velük, hogy ma nagyon elégedett vagyok. Mindannyiuknak hatalmas köszönet" - olvasható Polanski közleményében, amelyet ügyvédje, Hervé Temime juttatott el a sajtónak. 

A jogi képviselő azt viszont nem kívánta elárulni, hol tartózkodik jelenleg a filmrendező. Polanski párizsi lakása előtt mindenesetre órák óta fotósok és tévések várakoznak. 

A francia-lengyel állampolgárságú filmest szeptemberben tartóztatták le Svájcban nemzetközi elfogatóparancs alapján, amelyet az amerikai hatóságok adtak ki ellene egy 1977-ben elkövetett liliomtiprás miatt. A rendező december óta házi őrizetben várta ügyének rendeződését. Az elektromos karperecet, amelyet december 4. óta viselt, délben vették le róla a svájci hatóságok, s a filmrendező nem sokkal utána el is hagyta Gstaad-i házát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Svájc nem adja ki Polanskit

Svájc úgy döntött, hogy nem adja ki az Egyesült Államoknak Roman Polanski filmrendezőt. A döntést a svájci igazságügyi minisztérium hétfőn hozta nyilvánosságra.

kadarm Shake

Túl jó lett Polanski új filmje

Alaposan megosztja a közvéleményt Roman Polanski most megjelent új filmje, a Szellemíró ugyanis túlságosan jóra sikerült, és sokan nem tudják eldönteni, szabad-e élvezniük egy nemi erőszaktevő alkotását.

hvg.hu Világ

Polanski pert nyert egy francia lap ellen

Háromezer euró kártérítés megfizetésére ítélte magánélet megsértése miatt a párizsi legfelsőbb bíróság a Le Parisien című francia napilapot, amiért Roman Polanskiról és családjáról paparazzók által készített fotót közölt.

hvg.hu Világ

Akár egy évig is elhúzódhat Polanski kiadatása

Hónapokig, talán egy évig is elhúzódhat Roman Polanski sztárrendező kiadatási eljárása és ezzel a házi őrizetből való esetleges szabadulása is - jelezte vasárnap a svájci igazságügy-miniszter.

A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?

Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

Így vonult a kifutón a 18 éves Michelle Pfeiffer - videó

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek