szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizennégy hangsebességen aluli cseh gyakorló repülőgépet - L-159-est - ajánlott fel a magyar hadseregnek Petr Necas cseh miniszterelnök kedden Budapesten, az Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott tárgyalásán.

"A cseh hadsereg a pilóták felkészülésére Gripen vadászgépeket és L-159-es gépeket használ. Tapasztalatainkat felajánlottuk a magyar légierőnek is" - mondta újságíróknak Necas. Hozzátette: magyar érdeklődés esetén a részleteket a két védelmi miniszter tárgyalná meg. 

Csehország 14 darab L-159-es gépet tudna bérbe adni a magyaroknak. Necas és Orbán a találkozón megvitatta a cseh-magyar gazdasági együttműködés kérdéseit is - közölte a CTK hírügynökség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szegő Iván Miklós Itthon

Nem emlékszik a Gripen-grófra a Jobbik-politikus

A Jobbik pártaktivistái és országgyűlési képviselőjelöltjei között számos olyan személyiség akad, akinek feltűnően jók az üzleti kapcsolatai. A hvg.hu utánanézett néhány prominens és kevésbé ismert jobbikosnak, akiknek cégei, valamint cégekben vállalt tisztségei és gazdasági kapcsolatai alighanem jól jönnek magának a pártnak is.

HVG Itthon

HM-es magyar szál az osztrák Gripen-vizsgálatban

Zámbori Mihály helyettes államtitkár, a Honvédelmi Minisztérium akkori miniszteri kabinetfőnökének neve bukkant fel az osztrák Gripen-iratokban. A HVG eheti száma utánajárt, mi köze lehetett az államtitkárnak az osztrák Gripen-grófhoz.

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá