szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem ellenzi a kettős állampolgárság ukrajnai bevezetését Anatolij Bliznyuk, Donyeck megye kormányzója, aki szerint meg kellene teremteni a törvényes alapokat az intézmény rendszeresítéséhez.

A kelet-ukrajnai megye befolyásos vezetője, aki egy sajtótájékoztatón beszélt a kettős állampolgárság kérdéséről, példaként a nyugat-ukrajnai Csernyivcit említette, ahol szerinte a román konzulátus ukrán állampolgároknak ad ki román útleveleket. Mint mondta, a román diplomáciai kirendeltség már mintegy 50 ezer útlevelet adott ki, ami „jelenleg törvénytelen cselekedet” – adta hírül kedden a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Bliznyuk kijelentette, hogy ezt a problémát meg kell oldani, és nem szabad megengedni a hasonló cselekedeteket. A kettős állampolgárság felvételéhez ki kell építeni a törvényi alapokat – tette hozzá. A kormányzó elmondta: nincs semmilyen kifogása a kettős állampolgárság ellen, megérti, hogy szükség van rá a társadalom fejlődésének mértékében. Úgy vélte, a társadalom változást akar, és ez a fejlődés teljesen természetes útja, amelyen szerinte normális, civilizált módon kell haladni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kettős állampolgárság: igénylés januártól

Az adott országokban a magyar külképviseleteken, Magyarországon pedig az anyakönyvvezetőknél, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál lehet majd kérelmezni januártól a kettős állampolgárságot - mondta el Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár az MTI-nek. Az ősz folyamán várhatóan tájékoztató kampány indul az igénylés folyamatáról.

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Legalább 300 ezren keresnek állást Magyarországon

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk