szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány szerint a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának üzemeltetésére, a programok megvalósulására "minden jogos és arányos költség kifizetése megtörtént". A Népszabadság korábban arról írt, hogy a kormány hónapok óta nem folyósítja a pavilon fenntartásához szükséges forrásokat, így azt a bezárás veszély fenyegeti.

"A magyar kormány nem zsarolható, a pavilon üzemeltetésére, a programok megvalósulására minden jogos és arányos költség kifizetése megtörtént" - szögezte le a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság csütörtöki közleményében. Mint írják, "a magyar állam számára előnytelen szerződés megkötésére került sor a 2010 Sanghaj Világkiállítás magyar részvételével kapcsolatban". Ennek alapján, illetve a felmerült visszaélések gyanúja kapcsán történik a vizsgálat, nyomozás - tették hozzá.  

A közleményben kiemelték: a kormány számára fontos, hogy a világkiállítás magyar részvétele megfelelő keretek között valósuljon meg, és ennek érdekében a kormány a kulturális programok megvalósulását a megfelelő vizsgálatok után biztosítja.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy a kormány hónapok óta nem folyósítja a pavilon fenntartásához szükséges forrásokat, ami ellen már figyelmeztető sztrájkkal is tiltakozott a működtetésben részt vevő kínai cégek egyike. Ha a cégek nem üzemeltetik tovább a pavilont, a cikk szerint az egyet jelent a bezárással, mert a világkiállításon csak olyan cégek dolgozhatnak, amelyek átestek egy előminősítő eljáráson.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Már félmillióan látták a sanghaji magyar pavilont

Alig egy hónap alatt félmilliónál is több látogatót fogadott a magyar pavilon a Sanghaji Világkiállításon - közölték a szervezők. A hivatalos számlálás alapján egy alig kétéves kislány személyében üdvözölhették az ötszázezredik vendéget, akit saját fotójával is ellátott, Budapest látványosságait ábrázoló bélyegívvel ajándékoztak meg.

HVG Gazdaság

Pénz nélkül az expócég

Április óta nem fizet a sanghaji világkiállítás magyar megjelenéséért felelős fővállalkozó Genexpo 2010 Kft.-nek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a követelés júniusig meghaladta a 300 millió forintot, a zömében kínai alvállalkozók már jelezték aggodalmukat – értesült a HVG.

MTI Itthon

A rendőrség is vizsgálja az expóügyet

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a rendőrség gazdasági bűnügyeket vizsgáló csoportjának kíváncsiságát is felkeltette a sanghaji világkiállításért felelős korábbi állami vezetők tevékenysége.

hvg.hu Világ

Magyar expó-hajrá Sanghajban

Közel egy hetes csúszásban van a Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjának építése és valamivel többe is kerül majd a tervezettnél, de a szervezők szerint mindennel elkészülnek az expó május 1-jei hivatalos megnyitására. A magyar attrakció, a Gömböc iránt egyre erősebb a kínai érdeklődés. A 2010-es világkiállítás helyszínén jártunk.

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó