szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt két magyar állampolgárt ért halálos vízi baleset Horvátországban, az Adriai-tengeren.

Egy 45 éves férfi a Zára (Zadar) közelében lévő Nin partjainál, egy 21 éves fiatalember pedig a Brac és Solta szigete közötti vizeken, Mrduja-sziget közelében járt szerencsétlenül. 

A zárai rendőrkapitányság közlése szerint a 45 éves férfi eltűnését csütörtökön éjfél körül jelentette a felesége. A házaspár Ninben bérelt apartmant, és csütörtökön délután még együtt fürdött a Zdrijac-öbölben. A megbeszéltek szerint az asszony ezután az apartmanban várt férjére, aki búvármaszkkal még visszament a vízbe. Miután nem tért vissza, felesége bejelentését követően a rendőrök péntek reggel hajóval és helikopterrel kezdték meg a kutatást. A jelentés szerint 11 óra után, Nin közelében a tengerben találták meg a rendőrök a férfi holttestét.

A Ninnél eltűnt férfi megtalálásával nagyjából azonos időben, egy merülés során halt meg a 21 éves magyar búvár Mrduja-sziget közelében pénteken - közölte az index.hr honlapja. A lap információja szerint a fiatal férfi a délelőtti órákban végzett merülést búvároktatóval és más búvárokkal. A víz alatt rosszul lett, s a parton ugyan gyors orvosi segítségben részesült, de az életét már nem tudták megmenteni. 

A horvát Tengerügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium a hírt megerősítve azt közölte az internetes lappal, hogy a fiatal magyar búvár halála miatt vizsgálatot indítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Eltűnt egy magyar búvár Horvátországban

Egy eltűnt magyar búvárt keresnek a hatóságok Horvátországban, Zára (Zadar) közelében - közölte rendőrségi forrásra hivatkozva pénteken a Vecernji List napilap online kiadása.

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben

Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben