szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bajba jutott iráni halászokat mentett ki a héten az Arab-tengerből egy amerikai hadihajó, majd átadta őket az iráni hatóságoknak - közölte pénteken az amerikai haditengerészet.

A Harry S. Truman nevű repülőgép-hordozó legénysége szerdán vette észre a tengeren egy gumicsónakban hánykolódó nyolc férfit. A halászok hajója felgyulladt, ezért elmenekültek róla. Két helikopter vette fedélzetére az iráni halászokat, akiket az amerikai hadihajón élelemmel, vízzel és száraz ruhával láttak el, valamint alvási lehetőséget is biztosítottak nekik. Pénteken egy iráni hadihajó érkezett a helyszínre, és átvette a halászokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

A kalózellenes EU-művelet mentett meg két hajótöröttet

Az EU kalózellenes művelete keretében Afrika szarvánál járőröző hadihajó mentett meg két szomáliait, akik 37 napon keresztül hánykolódtak a nyílt tengeren a szomáliai partoktól keletre - közölte kedden az EU-misszió.

MTI Világ

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót, mert állítása szerint behatolt kizárólagos gazdasági érdekterületére a Koreai-félsziget keleti felén - közölte vasárnap a dél-koreai parti őrség.

MTI Világ

Kiszabadította magát két halászhajó a kalózok fogságából

Kiszabadult a szomáliai kalózok fogságából két egyiptomi halászhajó, miután a legénység tagjai rátámadtak fogva tartóikra, megöltek két embert és elmenekültek - közölte egy Miraa néven bemutatkozó kalóz pénteken az amerikai hírügynökséggel.

Gergely Márton: Szent koronavírustan

Gergely Márton: Szent koronavírustan

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát