szerző:
MTI

Irán megtámadása Izrael pusztulásához vezetne - figyelmeztetett vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

"Minden Irán elleni cselekmény a cionista entitás pusztulásához vezetne" - hangoztatta Ahmadinezsád dohai látogatása során, a katari emírrel, Hamad bin Kalifa ász-Száni sejkkel tartott sajtótájékoztatón. Izrael, a közel-keleti térség egyetlen állítólagos atomhatalma a múltban nem zárt ki katonai csapást Irán ellen, hogy megakadályozza a perzsa állam atomfegyverhez jutását, holott Teherán erélyesen cáfolja, hogy ilyen szándékai lennének.

Ahmadinezsád arról beszélt Dohában, hogy Izrael és az Egyesült Államok megtámadna bármilyen térségbeli országot, ha erre képes lenne, most azonban ezt nem tudja megtenni. Ahmadinezsád szerint az Irán elleni háborúval kapcsolatos nyilatkozatokkal a Nyugat csupán nyomás próbál gyakorolni Teheránra. "Nem lesz háború Irán ellen. Lélektani hadviselés lehetséges" - mondta Ahmadinezsád, s hozzátette, hogy Irán képes kemény választ adni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Irán bebiztosítja magát

Irán kivonta az európai bankoknál elhelyezett eszközeit, hogy elkerülje az iszlám köztársaságot sújtó nemzetközi szankciókat - közölte pénteken az iráni jegybank vezetője.

MTI Világ

Irán egy-két atombombához elegendő uránkészlettel rendelkezik

Irán egy-két atombomba gyártásához elegendő alacsonyan dúsított uránkészlettel rendelkezik, ám ha csak ekkora készlete van, akkor nincs sok értelme, hogy a birtokában lévő hasadóanyagot már most tovább dúsítsa - mondta el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egykori magas rangú tisztviselője.

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Meghalt a lettek eurovíziós sztárja

Meghalt a lettek eurovíziós sztárja

Október 23-a: Puzsér szólal fel az LMP tüntetésén

Október 23-a: Puzsér szólal fel az LMP tüntetésén

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal

Házhoz jött a híradó: épp a riporter mögött estek iszonyatosat egy quaddal