szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alabamában kivégeztek egy halálraítéltet, akiről gyenge szellemi képességei miatt a per során vita alakult ki.

A börtönhatóságok illetékesei közölték, hogy az ötvenéves Holly Woodot méreginjekcióval végezték ki. A fekete bőrű férfi tizenhét évvel ezelőtt behatolt korábbi barátnője lakásába, és fejbe lőtte a 34 éves alvó nőt.

A per során vita bontakozott ki arról, hogy a rendkívül gyenge szellemi képességekkel rendelkező vádlott szellemi fogyatékosnak minősül-e. A legfelsőbb bíróság ugyanis 2002-ben megtiltotta a szellemileg visszamaradott elítéltek kivégzését. A fellebbviteli bíróság végül elutasította a vádlott fellebbezését. 

A helyi sajtó arról írt, hogy Holly Wood anyja alkoholista volt terhessége idején, és a kisfiú később szellemi, fizikai és érzelmi erőszaknak volt kitéve. Kisegítő iskolába járt. Holly Wood volt a negyedik halálraítélt, akit kivégeztek az idén Alabama államban, országosan pedig 37 az idén eddig kivégzettek száma. Még a pénteki nap folyamán egy 52 éves férfin is végrehajtják a halálos ítéletet Washington államban.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kivégeztek egy korrupt hivatalnokot Kínában

Kivégezték Csungking tartományi jogú város igazságügyi hivatalának egykori vezetőjét, akit áprilisban ítéltek halálra korrupció és szervezett bűncselekményekben való részvétel miatt.

MTI Kult

Kivégezték a férfit, aki 22 éve két operaénekest gyilkolt meg

Méreginjekcióval kivégeztek az egyesült államokbeli Texas szövetségi államban egy férfit, aki 22 évvel ezelőtt meggyilkolta a houstoni operaház két énekesét - jelentették be helyi idő szerint szerdán a hatóságok. A 42 éves, fekete bőrű Derrick Jackson a 15. ember, akit a szövetségi államban idén kivégeztek.