szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német kancellár pénteken visszautasította azt a párizsi állítást, miszerint hamarosan Németországban is megkezdődik illegális romatáborok felszámolása.

Szóvivője útján Angela Merkel közölte: sem az Európai Tanács brüsszeli ülésén, sem Nicolas Sarkozy francia elnökkel ott folytatott eszmecseréjén nem esett szó németországi táborokról, különösen nem azok felszámolásáról. Guido Westerwelle német külügyminiszter délben az ARD televíziónak nyilatkozva szintén cáfolta a fenti állítást, hozzátéve: Sarkozy szavai minden bizonnyal félreértésen alapulnak.

A francia diplomácia vezetője, Bernard Kouchner egy pénteki rádióinterjúban azt mondta: nem tud arról, hogy a francia elnök és a német kancellár között szóba került-e a németországi cigánytáborok felszámolásának kérdése, ami kisebb diplomáciai vihart kavart Párizs és Berlin között. "A történelem majd eldönti. Én nem hallottam, pedig végig ott voltam. A köztársasági elnök nem mondott semmi különöset nekem az egészről. Nem tudom, hogy ez nem egy bizalmas megbeszélés volt-e (Merkel és Sarkozy között)" - mondta Bernard Kouchner.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Visszafordultak Belgiumból a kiutasított romák

Franciaországban tartózkodó romániai cigányok, akiknek a francia hatóságok döntése alapján távozniuk kellett az országból, csütörtökön átlépték a francia-belga határt, majd néhány perc múltán visszafordultak egy bírósági végrehajtó kíséretében - jelentette egy AFP-tudósító.

MTI Világ

Sarkozy romák befogadását javasolta bírálójának

Fogadjon be Viviane Reding romákat Luxemburgban, a saját hazájában - javasolta állítólag Nicolas Sarkozy francia államfő a kormányának a romákkal szembeni fellépését bíráló luxemburgi EU-biztosnak szerdán, a francia kormánypárti szenátorokkal elköltött ebédjén. A luxemburgi külügyminiszter szerint a francia elnök rosszindulatúan vágott vissza Viviane Redingnek.

Folk György / Brüsszel Világ

Miért csapott össze az EU-csúcson Sarkozy és Barroso?

Kőkemény pengeváltás zajlott le a francia államfő és az Európai Bizottság elnöke között a zárt ajtók mögött megtartott csütörtöki EU-csúcson. A vita a franciaországi romák kiutasítása, illetve az ezzel kapcsolatos korábbi bírálatok miatt robbant ki a brüsszeli találkozón.

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen

Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen