szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legújabb információk szerint felhetően 40-en veszítették életüket a Tádzsikisztán keleti részén egy kormánykatonákat szállító konvoj ellen múlt hétvégén indított támadásban. A korábban közölt 23 áldozat mellett sok katonát eltűntnek nyilvánítottak - jelentette kedden az orosz sajtó.

Az eltűntek holttestét elsodorhatta a folyó, de nem kizárt, hogy többen fogságba estek. Kedden két sebesült halt bele sebeibe a tádzsik kórházakban, ahol tucatnyi sebesültet ápolnak. A tádzsik fővárostól mintegy 250 kilométerre keletre lévő Raht-völgyben, egy szűk hegyi úton állították meg a konvojt, több kocsit felgyújtottak, és a menekülő katonákra össztüzet zúdítottak a támadó fegyveresek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Az ENSZ-főtitkár aggódik a tádzsik-üzbég ellentétek miatt

Aggodalmát fejezte ki kedden az ENSZ-főtitkár a Tádzsikisztán és Üzbegisztán között feszülő ellentétek miatt, amelyek egy tervezett tádzsik vízi erőmű, illetve a tádzsik gabonaimport akadályozása miatt bontakoztak ki a két ország között.

MTI Világ

Érvényes a tádzsik parlamenti választás

Tádzsikisztánban a parlamenti választásokon a részvételi arány meghaladta az érvényességhez szükséges 50 százalékot - közölte vasárnap a központi választási bizottság.

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából