szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ukrajnai médiában szerdán olyan hírek keltek szárnyra, hogy Ukrajnát is veszélyeztetheti a Veszprém megyében történt vörösiszap-ömlés és esetleg városokat kell kiüríteni Kárpátalján.

Az ukrán hírközlő eszközök nagy teret szentelnek az ajkai timföldgyár területén hétfőn bekövetkezett környezeti katasztrófa következményeinek. A kijevi TSN tévécsatorna kedd esti hírműsorában egyenesen azt állította, hogy Kárpátalját is veszélyeztetheti a zagytározóból kikerült vörösiszap, ha bekerül a Tiszába. A riportban megszólaltatott vegyész szakértő a vörösiszap jelentette veszély ismertetése során elmondta, hogy amennyiben a káros anyag eléri a Tiszát, akkor a folyó mellett található Csap, sőt Munkács lakosságát is ki kell telepíteni. 

A hírt országszerte sok internetes hírportál átvette, és közülük több úgy tálalja, hogy Ukrajna és Kárpátalja felé közeledik a magyarországi vegyi katasztrófa, s akár városok kiürítésére is sor kerülhet. Igaz, minden híradásban megemlítik az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának kedden kiadott jelentését, amely szerint a nagy távolság és a földrajzi viszonyok miatt semmilyen veszélyt nem jelent Kárpátaljára nézve a Veszprém megyében történ vegyi katasztrófa. Emlékeztetnek arra is, hogy a tárca operatív csoportot állított fel a magyarországi eset kapcsán, amely készen áll arra, hogy szükség esetén a helyszínen nyújtson segítséget, ha a magyar fél ezt kéri.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára