szerző:
MTI

A római ügyészség nyomozást indított Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, valamint fia, Piersilvio és a Mediaset nevű csoport tucatnyi vezetője ellen - közölte az ANSA olasz hírügynökség pénteken.

A nyomozás egy milánói eljárás keretében zajlik. Az északolasz város ügyészsége a Mediaset televíziós jogai kapcsán indított pert a társaság homályos adásvételi ügyletei miatt. A római ügyészséget azonban egy 100 százalékban a Mediaset tulajdonában lévő vállalat, az RTI (Reti Televisive Italiane) 2003-2004-es adóbevallása és bevételei érdeklik. A társaság székhelye ebben a két évben az olasz fővárosban volt.

A milánói pert egyelőre az alkotmánybíróság döntésére várva felfüggesztették. A testület decemberben hoz határozatot arról a márciusi törvényről, amely lehetővé teszi Berlusconi és a kormánytagok számára, hogy 18 hónapig ne kelljen megjelenniük a bíróság előtt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Berlusconi videóra mondta zsidó viccét

A Vatikán és Olaszország zsidó közössége szombaton felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfőt egy rosszízű zsidó vicc és istenkáromlás miatt.

MTI Világ

Megműtötték Berlusconit

Sikeres műtétet hajtottak végre hétfőn Silvio Berlusconi olasz kormányfőn egy Milánó közelében található kórházban: a miniszterelnöknek egy hét pihenést írtak elő orvosai.