szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország is hozzátehet valamennyit az EU teendőihez az elnöksége alatt - mondta a külügyminiszter a Parlamentben rendezett konferencián.

Bár a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség programját javarészt a már folyamatban lévő ügyek, a korábbi elnökségről áthúzódó feladatok határozzák meg, Magyarország is hozzátehet valamennyit az EU teendőihez az elnöksége alatt - mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön, a Parlamentben rendezett konferencián.

A civil szervezeteknek szervezett tanácskozáson és vitanapon a tárca vezetője hangsúlyozta: bár a magyar érdekek érvényesítésére nem az elnökség a legjobb alkalom, de van lehetőség arra, hogy "mégis az ország számára kedvezően alakuljanak a dolgok". A miniszter szerint ehhez be kell építeni a magyar érdekeket az integrációs rendszerbe, vagy olyan új témákat kell bevezetni az unióban, amelyek Magyarország érdekeit is szolgálják. Martonyi János kiemelte: a magyar elnökségi program főbb témái a gazdasági növekedés, az európai közös politikák és a stockholmi program előrelendítése, valamint az EU külkapcsolatai.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!