szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Irán mégsem tárgyal nukleáris programjáról az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal a jövő hónapban - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád államfő tanácsadója, kétségessé téve a sikeres tárgyalások esélyét.

Ali Akbar Dzsavanfekr, az elnök média-tanácsadója, azt mondta, hogy a nyugati tárgyalófeleknek előbb válaszolniuk kell Ahmadinezsád tárgyalási feltételeire. Hangoztatta, nem tárgyalnak a nyugati partnerekkel a nukleáris energiával kapcsolatos kérdésekről a megbeszéléseknek ebben a fordulójában.

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője korábban levélben szólította fel Teheránt a megbeszélések folytatására, időpontként november 15-17-ét javasolva. S Ashton pénteken - az iráni válaszlevélre hivatkozva - bejelentette: Irán kész arra, hogy november 10. után tárgyalásokat folytasson nukleáris programjáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kétszeresére nőtt Irán uránkészlete

Irán majdnem megkétszerezte 20 százalékos szintre dúsított urántartalékait június óta - mondta Ali Akbar Szálehi, az iráni atomprogram vezetője szerdán.

MTI Világ

Irán kész tárgyalni nukleáris programjáról

Irán kész arra, hogy november 10. után tárgyalásokat folytasson nukleáris programjáról - jelentette be pénteken Brüsszelben Catherine Ashton, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője.