szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vadon élő elefánt taposott agyon Vietnám déli részén egy 14 éves fiút, aki családjával a dzsungelben lévő horgászterületre tartott. A gyermek nem élte túl a kórházba szállítást.

A fiú olyan súlyos koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben meghalt. A család többi tagja sértetlen maradt. Az agresszív elefánt annak a hét egyedből álló csordának a tagja, amely Ho Si Minh-várostól mintegy 120 kilométerre, északkeletre él.

Egy faluvezető szerint az elefántok ritkán támadnak emberekre, de az állatokról köztudott, hogy nem szeretik a fémből készült tárgyakat és már korábban is előfordult, hogy motorkerékpárokat tapostak össze. Egy csapat vadelefánt a mostani balesettel szomszédos területen több mint tíz éve 12 falusit taposott agyon.

Vietnamban 1975-ben még 1500-2000 ázsiai elefánt élt természetes élőhelyen. Az állatok száma az elefántcsont-vadászat és az erdőirtás következtében mintegy 70-100 egyedre zsugorodott.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszűnik a POSZT

Megszűnik a POSZT

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal