szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nagyhatalmaknak fel kell hagyniuk Irán fenyegetésével, ha eredményeket akarnak elérni atomprogramjával kapcsolatban a velük felújítandó tárgyalásokon - jelentette ki azerbajdzsáni látogatásán csütörtökön Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja, Németország és Irán szeptemberben eldöntötte el, hogy folytatják a 2009 októberében megszakadt tárgyalásokat a vitatott iráni nukleáris programról. Az 5+1-es csoport elfogadta azt a teheráni javaslatot, hogy a találkozót december 5-én tartsák meg, de abba nem egyeztek bele, hogy a helyszín Törökország legyen. Helyette Svájcot vagy Ausztriát ajánlották, de Irán még nem adott választ a javaslatra. A tárgyalások napirendjében sem állapodtak meg, és Ahmadinezsád csütörtöki nyilatkozata nem jelent előrelépést ezekben a kérdésekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ahmadinezsád: Irán nem fejleszt atomfegyvert

Irán nem dolgozik atomfegyver kifejlesztésén - jelentette ki az erre vonatkozó vádakat visszautasítva az iráni elnök hétfőn New Yorkban, az atomsorompó-szerződés utókonferenciájának hétfői megnyitóján.