szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A WikiLeaks portál amerikai doménnév-szolgáltatója visszavonta ügyfelétől e szolgáltatást. A portál pénteken svájci szerverekre került át.

A WikiLeaks portál amerikai doménnév-szolgáltatója visszavonta e szolgáltatást a titkos amerikai diplomáciai iratokat kiszivárogtató ügyfelétől, miután azt olyan sok informatikai támadás érte, hogy az veszélyeztette a szolgáltató infrastruktúráját. A mintegy 500 ezer weboldalt kiszolgáló EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este jelentette ezt be. A WikiLeaks megerősítette, hogy szolgáltatója túlterhelésre hivatkozva megvonta a doménnevét, és közölte azt is, hogy megszűnt a Twitter közösségi portálon lévő profilja is. A @wikileaks című Twitter-profil ennek ellenére működik, ezen jelentették be, hogy pénteken svájci szerverekre került át a portál. A tulajdonos továbbá támogatást kér, kapcsolódási pontot ad meg egy olyan oldalhoz, amelyen adakozni lehet a számára. 

A portál a svájci szervereket megelőzően franciaországiakon volt, a váltás miatt a honlap hat órán át nem volt elérhető. 

Friss híreink a WikiLeaks kiszivárogtatásairól »

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!