szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét halálos cápatámadás történt vasárnap az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőparadicsom közelében, ezúttal egy idős német turista esett áldozatul - jelentette az egyiptomi média.

A tengeri ragadozó egy 70 éves fürdőző nőre támadt közel a parthoz. Lábába és karjába harapott, egyik végtagját le is harapta. A parton tartózkodók hiába siettek a segítségért kiáltozó nő segítségére, a vérveszteség és a ragadozó okozta erős mellkasi ütés miatt az idős turista még a vízben, szinte azonnal belehalt sérüléseibe. Néhány nap leforgása alatt ez már a harmadik cápatámadás a Vörös tengeren. Szerdán négy orosz turistát szállítottak életveszélyes sérülésekkel egy kairói kórházba egy cápatámadás után Sarm-es-Sejk üdülőparadicsom közelében. Előző nap szintén tengerben úszó orosz párt támadott meg egy tengeri ragadozó.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium csütörtökön feloldotta a 48 órás fürdőzési tilalmat Sarm-es-Sejkben, arra hivatkozva, hogy kifogtak két cápát, amelyek - szemtanúk leírása alapján - ugyanazok voltak, amelyek megtámadták a turistákat. A "sikeres vadászat" ellenére szombaton egy egyiptomi állat-és környezetvédő szervezet arra figyelmeztetett, hogy a Vörös-tengeren továbbra is nagy a cápatámadás veszélye, nyilvánvaló ugyanis, hogy mégsem az emberre támadó állatokat ejtették el. A hatóságok szerint Egyiptomban évente egy-két esetben fordul elő halálos kimenetelű cápatámadás, azonban várható, hogy a növekvő turizmussal az ilyen balesetek száma is emelkedni fog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

A legtöbb cápatámadás vasárnapra esik

A cápák a leggyakrabban vasárnap, kétméteresnél sekélyebb vízben, újholdkor támadnak, és ez nem véletlen - állítják a Floridai Egyetem kutatói, akik szerint a második helyen a szombat áll, de dobogós hely jut a pénteknek is.

MTI Világ

Videó: felvette, ahogy rátámad egy cápa

Scott MacNichol fel sem tudott eszmélni a meglepetésből, már véget is ért éltének minden bizonnyal legveszélyesebb kalandja. Hajszálon múlt, hogy a búvár ép bőrrel megúszta a merülést.

MTI Tech

Cápaveszély a francia Riviérán

Cápaveszély miatt hétfőtől tilos fürödni a tengerben a francia Riviéra egyik üdülőhelyén, Cagnes-sur-Mer városában - jelentették a helyi hatóságok.

MTI Tech

Golflabdához hasonló technológiával mozognak a cápák

A golflabda egyenes röptét a felszínén található gödröcskék teszik lehetővé - a cápák pedig hasonló elven képesek hirtelen változtatni haladási irányukon akár teljes sebességnél is, derítették ki amerikai fizikusok.

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában