szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A kolumbiai hatóságok jelentése szerint már legalább 20 halottja van a vasárnapi földcsuszamlásnak. A mentőcsapatok folyamatosan kutatnak az eltűntek után, több mint száz embernek veszett nyoma.

Versenyt futnak az idővel a mentőegységek Kolumbiában, ahol több tucatnyi lakóházat temetett el a sárlavina. Rendőrök, tűzoltók, katonák és helyi lakosok puszta kézzel, lapátokkal ásnak a Medellin közelében lévő kisváros határában, hogy túlélőkre bukkanjanak. "Eddig 20 holttestet találtunk, több mint száz embert eltűntként tartunk nyilván" - mondta a helyszínre látogató kolumbiai belügyminiszter, German Vargas. A helyi Vöröskereszt szerint az omlástól számított 48 óráig minden erőt a esetleges túlélők felkutatására fordítanak. Azután már nem sok esélye lesz annak, hogy túlélőt találjanak.

A tragédia azután történt, hogy az elmúlt hetek rekordokat döntő esőzései meglazították a Bello város melletti egyik hegyoldal talaját. Becslések szerint 50 ezer köbméter sár zúdult a környék lakóházaira. A szerencsétlenség óta sokan elmenekültek a környékről: a helyi lakosok egy része a szabad ég alatt alszik, míg mások átmeneti szállásokon kaptak menedéket. A régió időjárása a Kolumbiával szomszédos Venezuelában is földcsuszamlásokat, áradásokat hozott, illetve 34 ember halálát okozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Kövér 4,4 millióra büntette Jakabot a krumplis akciója miatt

Kövér 4,4 millióra büntette Jakabot a krumplis akciója miatt