szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 1989/90-es rendszerváltó időszak egykori államminisztere két orosz aktivistával együtt kapta a berlini falmúzeum alapítójáról, Rainer Hildebrandtról elnevezett érmet.

Az emberi jogokért való erőszakmentes kiállást elismerő kitüntetést vehetett át hétfőn este a német fővárosban Pozsgay Imre. Az 1989/90-es rendszerváltó időszak egykori államminisztere két orosz aktivistával együtt kapta a berlini falmúzeum alapítójáról, Rainer Hildebrandtról elnevezett érmet. Pozsgay Imre érdemeit a húsz évvel ezelőtti vértelen rendszerváltásban Norbert Lammert, a Bundestag elnöke méltatta.

Laudációjában kiemelte: a Hildebrandt-érem magyar kitüntetettje eleven dokumentuma a magyarországi változásoknak. Nem véletlenül lépett be a kommunista pártba, és annak is pontos oka volt, amiért otthagyta a pártot. Szerepvállalásának nagy hatása volt a két évtizeddel ezelőtt a keleti tömböt megrázó változásokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2